Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Върнатата на Сливен зала „Сливен“

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 


   На 21 декември ще бъде открита ремонтираната и върната към функциите, за които е изградена, зала „Сливен“. Официалното откриване ще стане с Коледен концерт. Поради големия интерес, концертът ще бъде повторен на 22 декември.Поканите за концерта на 21 декември са свършили, но за втория безплатен концерт, който ще е от 18:30 ч., всеки желаещ може да получи покана след 11 часа в зала „Сливен“.

   Ремонтът на залата е извършен от консорциум и според управителя на една от фирмите Тодор Дечев, всичко е на много високо технологично ниво. Според консултантите по звука, такова озвучаване няма в никоя друга зала в България, т.е. запазена е характеристиката, с която залата се гордееше и в годините, когато беше построена.

   Припомняме, че началото на ремонта по зала беше поставено през 2014 година. Заради липса на средства той бе прекратен, тъй като общата стойност на подписаните договори е около 3 милиона лева, а до декември 2015 г. бяха платени около 1 500 000 лева. По предложение на кмета Стефан Радев, останалите средства бяха осигурени от успешно реализираната облигационна емисия и ремонтните дейности бяха възобновени.

   В залата има 350 места, плюс около 20 места в ложите. Осигурен е достъп за хора с увреждания чрез специално съоръжение за повдигане на инвалидни колички. Изцяло нови са конструктивните решения за аварийните стълбища, направени са ремонт на покрива и топлоизолационни системи. Изградена е изцяло нова ВиК-система.

   Тепърва ще се търсят възможности и за обзавеждане на фоайетата в залата, където да се провеждат различни инициативи.

baraban.bg ©

Top Desktop version