Отвори врати галерия „НОВА“

baraban.bg

Отвори врати галерия „НОВА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   От днес Сливен има още една художествена галерия – галерия „НОВА“, изградена по проект на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“. В нея са изложени най-добрите произведения на питомци на художественото училище от областта на рекламната графика, иконописта, художествената тъкан, събирани в продължение на 37 години. Министърът на културата Боил Банов откри галерията, наред с кмета Стефан Радев и директора на училището Александър Дойчинов, в присъствието на още общински и областни ръководители, преподаватели и ученици, родители и почитатели на изкуството. Водосвет отслужи протосингелът на Сливенската митрополия ставрофорен иконом Евгений Янакиев. 

   Галерията е част от по-голям проект за изграждане в дворното пространство на учебното заведение комплекс от лаборатории по текстил и иконопис, спортна площадка, общежитие за учениците. Министър Банов обеща Министерството на културата да подкрепи проектите на училището.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

    

   

   Министър Банов бе в Сливен освен за откриването на галерия „Нова“, така и за вековния юбилей на Драматичния театър „Стефан Киров“. Той се включи и в шествието, с което започна театралният празник.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version