Бойко и Силвио се харесват

baraban.bg

Бойко и Силвио се харесват

Silvio_r_Boyko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Бойко и Силвио се харесват, става ясно от прессъобщението за срещата между българския министър-председател Бойко Борисов и италианския му колега Силвио Берлускони. „Радвам се, че имах възможността да се срещна с премиера на България, към когото изпитвам уважение и респект”, е заявил Берлускони след работен обяд в правителствения дворец Киджи в италианската столица.

   Един от съвместните ангажименти на двамата лидери по време на четиридневното българско посещение във Вечния град, бе откриването на паметник на патриарха на българската литература Иван Вазов на римския площад „Торвалдсен” (с автор проф. Величко Минеков). На събитието са присъствали българският министър на културата Вежди Рашидов, кметовете на София и на Рим Йорданка Фандъкова и Джани Алемано, както и вдовицата на Илия Павлов – Дарина (това не е от правителственото прессъобщение). Т.е. харесването между нашите първи глави не е случайно, те и двамата не са много по условностите. И понеже не ни пращат снимка на паметника на Иван Вазов, слагаме това, което са ни пратили.

   Днес и папа Бенедикт ХVІ е приел българската правителствена делегация.

   На 13 юни пък Берлускони ще посети София, за да открие заедно с Борисов паметник на националния герой на Италия Джузепе Гарибалди.

  Vazov

   А ето, между другото, и снимка на самия паметник на дядо Вазов

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version