Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Новата художествена галерия „Йордан Кювлиев” в Сливен

 

galeria_Jordan_Kuvliev 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   В сушата откъм културни събития на летен Сливен, с много настрение бе открита художествената галерия „Йордан Кювлиев”. Тя се намира в не особено голямо, но приветливо помещение на улица „Генерал Драгомиров” 2 и е жест към културната общественост на града от бизнесмена Петко Берковски, управител на строителната фирма „Берко 90” – Берковски & сие”.

   Галерията бе открита около 100-годишнината от трагичната смърт на художника Йордан Кювлиев, първият организатор на художествения живот в града. Намерението е тя да даде пространство на съвременни български художници и да се превърне в ново средище за срещи на сливенската интелигенция. Автор на запазения знак и шрифт на галерия „Йордан Кювлиев” е художникът Ташко Попов, преподавател в НХГ ”Димитър Добрович” - Сливен.

    Изложбата, с която галерията отвори врати, е от творби на Александър Дойчинов, Александър Петров, Атанас Белов, Атанас Парушев, Васил Василев, Василен Васевски-Васи, Василка Монева, Мона Монева, Виолета Радкова, Веселин Дамянов, Красимир Карабаджаков, Йордан Парушев, Калчо Коралски, Русчо Симеонов, Светослав Милев и др.

galeria

baraban.bg ©

Top Desktop version