Започва Кукерландия

baraban.bg

Започва Кукерландия

   Започва Международният маскараден фестивал „Кукерландия” – Ямбол 2014. Карнавално шествие по улиците на града ще ознаменува началото днес. В него ще се включат над 500 маскирани, кукери и приказни герои. Карнавалното шествие ще водят шестте нови гигантски кукерски маски, които по-късно ще заемат местата си в Алеята на маските – в зелените площи между централните улици „Г. Раковски” и „Търговска”. Шествието ще започне в 17.00 часа от ул. „Търговска” до старата автогара, ще премине през Алеята на маските, по „Раковски”, за да финишира пред МОЛ -Ямбол, където в 17.30 часа ще се състои и официалното откриване на инсталацията на открито Кукерград. Там ще се състои и концерта на фолклорен ансамбъл „Тунджа”.

   На 6 март „Кукерландия” продължава в 10.30 часа с детския фолклорен празник „Аз съм Кукерче” и в 18.00 часа с младежката вечер – КукАрт. Концертът на Х факторите на България Рафи и Жана Бергендорф ще бъде една от най-горещите точки в тазгодишната програма на Кукерландия. Двамата ще излязат на сцената на 6 март в 18.00 часа пред община Ямбол. Младите изпълнители очакват техните фенове да се включат в импровизирания конкурс за най-ексцентрична визия на зрител.

   В 18.30 часа на 6 март в Етнографския комплекс в кв. „Каргон” ще бъдат пресъздадени традициите на празника Сирни Заговезни. Мятане на стрели, огньове и огромна вита баница очакват гостите на празника в най-стария ямболски квартал.

baraban.bg ©

Top Desktop version