Това може да е вашето място за почивка

baraban.bg

Това може да е вашето място за почивка

   Ако ви е писнало да прекарвате почивните дни в опушения град, а и нямате пари (все пак – криза е!), можете да разпуснете по прекрасен начин, ако бръмнете с колата към Долна баня. Не се подвеждайте по името, това селище не е до Горна Баня, а в полите на Родопите.

   Нашият маршрут, обаче, почна от Пазарджик и не усетихме кога, за час и нещо, пристигнахме на крайната точка – кипрото семейно хотелче „Ибър”. Но преди това се насладихме на гледки, показващи три планини – Рила, Родопите и Стара планина. Пъстрата есен правеше пътуването още по-приятно, а и се редуваха различни населени места, които направо ни примамваха да спрем поне за по едно кафе. Е, устояхме на изкушенията, а в интерес на истината това, което не се забравя, е гледката към голф-игрището край Долна баня. Разположено в полите на Родопите, то приличаше на оазис, откъснал част от райските селения. Не че за редовия българин там е рай, зер ние не сме по голфа, пък и парите ни малко. Важното е, че го има, а това, че от тези красоти се ползват само платежоспособните, е незначителна подробност.

M_-_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Ето ни и в хотел „Ибър”, едно от малките оазисчета, приютяващи българинът, решил да му отпусне края, въпреки всичките лошотии, случващи се по света и у нас.

    Стаите са уютни, климатикът бръмчи и бълва топло, а в общата стая бумка печка с дърва. Ако сте сами, няма кой да ви досажда и всичко е на ваше разположение, т.е. можете да си донесете храна, да си я приготвите на открито барбекю, да седнете на полянката или под навеса, а ако е топло – да се плацикате и в басейнчето. Не че е голямо, ама колкото за разхлада бива.

M_-_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   И колкото и да пиете ( все пак, не забравяйте за черния дроб ), не ви хваща, а и после глава не боли. Въздухът е чист, мирише на шума и влага, а гъбите са край вас, стига да ги познавате. В такъв случай направо можете да метнете сърнелката или печурката на скарата.

M_-_4

   Какво повече за това прекрасно кътче - освен да отидете. А пристигнете ли, вашите желания за разходки из близките околности няма да имат край…

M_-_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Латинка Минкова

baraban.bg ©

Top Desktop version