Поредната партида храни от Сливен ще замине за Нови хан

baraban.bg

Поредната партида храни от Сливен ще замине за Нови хан

   Представители на сдружение ,,Активен гражданин" приеха поредната партида хранителни продукти, които ще заминат задома за сираци „Св. Николай" при манастира "Св. Троица" в село Нови хан.

   Преди дни сливенското сдружение изпрати микробус с пакетирани трайни храни към сиропиталището, стопанисвано от отец Иван, в следващите дни ще замине вторият. Днес към човеколюбивата инициатива своя принос дадоха учениците от X СУ „Йордан Йовков“ и от ПХГ „Дамян Дамянов“. Децата и техните родители са осигурили стотици пакети брашно, захар, различни варива и консерви. „Инициативата не е приключила, много наши ученици продължават да носят дарения“, каза директорката на училище „Йордан Йовков“ Диана Кънева.

   Своя влог към дарението вече са направили пенсионерските клубове „Будители“ и „Дамян Дамянов“, продукти през тази седмица ще прибавят останалите клубове на възрастни хора. Кампанията е организирана от сдружението чрез писмени покани към училищата в Община Сливен, към младежки организации, социални и пенсионерски клубове. Основен организатор и двигател е Кремена Иванова, член на управителния съвет на „Активен гражданин“. За улеснение на дарителите, упълномощени членове на сдружението приемат и пари, с които закупуват храни от търговски складове и предоставят касовия бон на дарителя.

   Припомняме, че кампанията е в резултат на молбата на отец Иван за помощ, засега само от храни и парични средства, за да могат неговите питомци да изкарат безпроблемно зимата. Сметката, по която могат да се превеждат парични средства е: UniCredit Bulbank, клон Елин Пелин; IBAN: BG72UNCR 96601000411600; BIC: UNCRBGSF.

   В Сливен дарителската кампания за набиране на продукти за дома в Нови хан ще продължи до края на месец ноември, след което помощи ще се събират за други нуждаещи се.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version