Утре - детски панаир

baraban.bg

Утре - детски панаир

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Утре, в Международния ден на детето, 12 до 20 ч. пред сградата на Община Сливен, всяко дете ще може да се включи в някое от забавленията на Детския панаир.

   Ще има специални игри – приложение за мобилни телефони „Музеен детектив“, което може да бъде активирано в пространствата на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ и галерия „Сирак-Скитник“. За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунена работилница, грънчарство, макиаж и др. На откритата сцена пред Общината в 16.30 ч. ще започне представлението на Държавния куклен театър „Костенурката Нурка“. Денят ще предложи още атрактивна детска програма: музикални спектакли, танци и игри за най-малките. Ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, влизайки в ролята на огнеборци. Община Сливен радва малките жители и с надуваеми атракциони – популярни анимационни герои, които ще бъдат разположени на пл. „Хаджи Димитър“ на 31 май и 1 юни. Всички инициативи са с вход свободен.

 

   За поредна година Община Сливен и Фондация „Изиарт“ обединяват усилия в организацията за Празника на детето. Детски панаир стартира преди дванадесет години с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

baraban.bg ©

Top Desktop version