„Надежда” предколедно

baraban.bg

„Надежда” предколедно

   Елхите вече светят по централните площади на повечето областни градове. Пласмасови червено-бели белобради старци се клатушкат пред хипермаркети. Предколедно е настроението и в най-бедния сливенски квартал – „Надежда”.

Rom_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Освен търговците, за Коледа се готвят и музикантите. От пет дни няколко момчета репетират усилено, с намерението за празника да имат и своята първа публична изява. Това със сигурност ще стане, като се има предвид, че трима от тях са част от „Карандила-джуниър”. Но сега шестокласникът Митко Димитров (първият вляво) е събрал приятели - Радостин, Андон,  Борис, Божидар, Панайот - и вече работи със своя първи оркестър. Все още не са много сигурни как точно ще се казва (според някои „Малката Мания”, просто защото бащите им свирят в голямата „Мания”), но знаят какво ще свирят – общо взето всичко от всички стилове. И след пет дни репитиции го правят доста добре, при това го демонстрират с удоволствие.

Rom_6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Ако парите в „Надежда” са малко, музиката за Коледа със сигурност ще е много.   

  А в следващата ни рубрика „Неделен гост” братята Николай и Данчо, едни от все още успяващите търговци в „Надежда”, ще разкажат за това как кризата е ударила ромския квартал, а с това и бизнеса.

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version