Случва се това, което сме предизвикали сами

baraban.bg

Случва се това, което сме предизвикали сами

Marioskin   В какво е съгрешил Ямбол, та все тук се случват такива кървави дела, питали се хората, предава кореспондент на Дарик оттам, по повод разкритото жестоко убийство, извършено от 17-годишния през май тази година Иван Янакиев (вдясно на снимката). Съвсем наскоро 16-годишно момче уби бременната си приятелка, мъж застреля дете на годинка и половина. Да не припомням месомелачницата на Бакаджика. Е, да не би да е това, че е дал на България депутат като Марио Тагарински?

   Извинявам се на ямболци за грозния черен хумор, но си мисля, че връзка има. Връзка между депутатите, които са в парламента единствено заради себе си, оставеният на себе си народ-електорат и случващото се по цялата държава, което деятелността само на министър-председателя няма как да парира. Връзката е, че няма връзка между няколкото паралелни реалности, в които битува народонаселението в България. Една е реалността за професионалния депутат (в 37-то, 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание) и професионален предател (както го нарича Едвин Сугарев) Марио Тагарински, друга е за средно статистическия българин, свързващ някак си двата края, трета е за хората от гетата, връзващи живота си за днес с мухлясалия комат от контейнера. И най-лошото е, че тези реалности никъде не се пресичат (така де, няма как, като са паралелни).

   Колкото до въпросите, с които се терзаят ямболци, да им напомня, че лошото не се струпва само връз тях. Това не е успокоение, но поне да не се чувстват дамгосани. Ето, днес в Крумовград погребват три деца, в Хасково мъж се самозастрелял, довечера ще броим загиналите по път. Но като споменаваме Марио, нека кажем, че и ние не сме безгрешни – аз, ти, съседът до нас, чиновникът в общината и всички вкупом сме виновни за това, че някой изнася мини от военно поделение, че някой пие като за последно и пред погледа ни сяда на волана, че момченца като тези на снимката ходят в елитни гимназии, че децата в социалните домове са оставени на самооцеляване, ама не защото няма пари, а защото възпитателят гледа да си изкара работното време по-далеч от тях и т.н. и т.н. Няма как да е различно, щом искаме някой да ни подрежда живота, докато ние си караме постарому. Така де – държавата, това сме ние.

Йорданка Раданчева

baraban.bg ©

Top Desktop version