А какво казват врачани?

baraban.bg

А какво казват врачани?

Vraza   Искаме Марио, нещем Марио – от няколко дни държавата се върти около дебелия депутат. Това е неговият звезден миг, за 5 мандата в законодателната власт (т.е. 20 години, ако изкара и този). За него се тревожат и плачат Яне Янев и цялата група на РЗС (днес уточняват, че не за него, а за мандата, но при този Правилник за организацията и дейността на Народното събрание, то е все същото). Него някой го пази – не се знае още кой, ама явно на когото държавата плаща, та за това не й остават пари да опазва националните богатства. Интернет обществото, което замества гражданското (щото то лае на монитора си, т.е. няма как да хапе) прелива от догадки. Стои ли ГЕРБ, респективно Б.Б. зад заговора срещу РЗС или не стои; Ще проговори ли Марио Тагарински и ще каже ли по колко са плащали депутатите на РЗС да влязат в парламента и по колко са вземали от митниците по време на миналия мандат; Изпързалва ли Гоце Б.Б., като разбива конституционното мнозинство от 162 депутати. А рефренът „На свинята са му предложили по голяма копаня с помия” е само за цвят.

   Нищо не се е чуло обаче от хората, които са избрали Марио Тагарински за свой народен представител. Държат ли да остане да ги представлява или държат да ги представлява човек на партията, за която са гласували – „Ред, законност, справедливост”. След като става независим, не следва ли М.Т. да се съобрази с реда за избор на независими депутати в съответния регион? Опознали ли са го като свой представител, харесват ли го, разчитат ли да лобира за техни местни инициативи? Ако не са имали време да го опознаят, за улеснение им слагаме тук визитката на техния избраник в 41-то Народно събрание:  

Профил

 

МАРИО ИВАНОВ ТАГАРИНСКИ

 

 

 

 1.         Дата на раждане: 04 август 1958 Ямбол, България
 2.         Професия: инженер
 3.         Специалност: радиоелектроника
 4.         Езици: английски; руски;
 5.         Семейно положение: женен
 6.         Избирателен район: 6-ВРАЦА
 7.         Избран(а) с политическа сила: "Ред, законност и справедливост" (4,13%)
 8.         Участие в предишно НС: 37-мо Народно събрание; 38-мо Народно събрание; 39-то Народно събрание; 40-то Народно събрание;

Mario_NS 

 

 

   Парламентарна дейност:

 1.        41-о Народно събрание - член (14.07.2009 - до момента)
 2.        Парламентарна група на Ред, законност и справедливост - зам.-председател на ПГ (14.07.2009 - до момента)
 3.        Временна комисия по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание - член (14.07.2009 - 21.07.2009)
 4.        Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм - зам.-председател (30.07.2009 - до момента)
 5.        Постоянна делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО - зам.-ръководител (04.09.2009 - до момента)
 6.        Група за приятелство България - Азербайджан - член
 7.        Група за приятелство България - Белгия - член
 8.        Група за приятелство България - Великобритания - член
 9.        Група за приятелство България - Германия - зам.-председател
 10.        Група за приятелство България - Израел - член
 11.        Група за приятелство България - Италия - член
 12.        Група за приятелство България - Казахстан - член
 13.        Група за приятелство България - Канада - член
 14.        Група за приятелство България - Ливан - председател
 15.        Група за приятелство България - Норвегия - член
 16.        Група за приятелство България - Русия - зам.-председател
 17.        Група за приятелство България - САЩ - зам.-председател
 18.        Група за приятелство България - Тайланд - член
 19.        Група за приятелство България - Турция - член
 20.        Група за приятелство България - Украйна - член
 21.        Група за приятелство България - Франция - член
 22.        Група за приятелство България - Холандия - член
 23.        Група за приятелство България - Чехия - член
 24.        Група за приятелство България - Чили - член
 25.        Група за приятелство България - Япония - член

 

   Видно е, че основната дейност на депутата М.Т. е представителството на страната ни пред други държави – тук изброени 20, отделно НАТО. Това вероятно означава, че поне по веднъж е смогнал да ги посети. (Цитат от новините на деня: Депутатите обиколили Екватора 11 пъти за първите си 100 дни на власт. Избраниците на народа от всички краски са изминали общо 439 593 километра. Воаяжите им по света и у нас стрували на бюджета 627 637 лева. Това сочи справка за командировките на парламентаристите за първите им 100 дни работа, направена по поръчка на "Стандарт" по закона за достъп до обществената информация.  Статистиката е за периода 14 юли - 30 октомври 2009 г. )

   А ето и цитат от Правилника на НС:

„Чл.15 (4) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2007 г., в сила от 27.03.2007 г.) При напускане на парламентарна група или изключване от състава й народният представител губи мястото си в постоянните комисии като представител на съответната парламентарна група, в делегациите на Народното събрание и други изборни длъжности в Народното събрание.” Сега наясно ли сте какво губи М.Т.?

   Още цитати (от представителни изследвания) за размисъл:

Всеки четвърти българин е готов да даде подкуп”. Означава ли това, че в НС има поне 60 такива българи? А да получат - колко?

Всеки четвърти българин развива психично разстройство”. Тук въпросите си задавайте сами. Аз само между другото да питам: всички онези във Враца, дето са го избрали – четвърти ли се падат?

Йорданка Раданчева

baraban.bg ©

Top Desktop version