23 000 подписа против управлението на Йордан Лечков

baraban.bg

23 000 подписа против управлението на Йордан Лечков

podpiska   Подписите, събрани под искането за оставка на кмета на Сливен Йордан Лечков, са 23 907, съобщиха общинските съветници Елена Попова и Радостин Русев, които са сред организаторите на подписката. Събирането на подписи продължи от 7 до 14 април, като маси бяха разположени освен в Сливен и в други селища на общината, но също и в останалите общини Нова Загора, Котел и Твърдица. Там гражданите се подписваха само срещу народния представител Десислава Танева.

   Данните на подписалите се обработват в момента, за да се отстранят дублиращите се, но те едва ли ще са повече от 100, каза Елена Попова. Копия от подписката ще бъдат изпратени на премиера Бойко Борисов, на вътрешния министър Цветан Цветанов и председателя на парламента Цецка Цачева. Още при подготовката на подписката обаче организаторите заявиха, че очакват от нея само морален ефект. Първоначално те предвиждаха и два митинга, но засега остава само митинга-шествие на 1 май. Той ще започне в 11 часа, като основни участници в него се очаква да са останалите без работа хора от фирмите на Радостин Русев, основната от които - „Хидросистеми” е изпълнител на проекта за водния цикъл на града и заради конфликтите по изпълнението работниците бяха съкратени. Съкратени са и работници, ангажирани с озеленяването в града, парите за което не са изплатени от общината, каза Радостин Русев.

 Малко преди да бъдат оповестени резултатите от подписката, Йордан Лечков коментира, че би се притеснил, ако подписите са 40 – 50 хиляди, а не 15 000, при това събрани в цялата област. „Сливенци гласуват на изборите, а до следващите избори има време, така че някои хора рано започнаха предизборната си подготовка”, каза Лечков. Той припомни, че на балотажа при последните местни избори, на които беше преизбран за кмет, получи 26 000 гласа.

 

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version