И „Паисий” на прокуратурата

baraban.bg

И „Паисий” на прокуратурата

Paisiiku4ek

   За компютърно престъпление ще сезират прокуратурата от местната организация на ВМРО - НИЕ в Сливен. Става въпрос за кючека "Паисий", който вече бил свален от някои сайтове, но на други места го има и като торент.
   Според регионалния координатор Георги Георгиев, авторството на гаврата с българския възрожденец е трудно доказуемо, заради съществуването на няколко цигански формации с името Джамайка, една от които е изпълнител на звучното произведение. Кючекът няма официален издател и не е в законен албум. Затова от партията смятат, че специализцираните полицейски отдели могат да проследят откъде е качван в сайтовете и сървърите по ай-пи адрес.

   От ВМРО - НИЕ вземат отношение и по други въпроси, актуални за Сливен и региона. Така например те смятат, че държавата трябва да поеме управлението на водния проект на Сливен и други проекти с европейско финансиране, защото има сериозно съмнение за корупция и положението с кавгите по тези проекти между кмет, изпълнител, общински съветници, министерство, е станало нетърпимо.

   От регионалната структура информират също, че в ръководните органи на партията на конгреса от 12 юни (който се явява учредителен за ВМРО-НИЕ) са влезли няколко представители от региона. За секретар е избран Димитър Димитров от Елхово, за член на Националния изпълнителен комитет - Доброслав Иванов, а в 75 - членния Национален политически съвет влизат Стойчо Димитров и Станислав Колев от Ямбол, Георги Георгиев от Сливен и кмета на новозагорското село Дядово Драган Драганов.

baraban.bg ©

Top Desktop version