Много сме, но не сме силни...

baraban.bg

Много сме, но не сме силни...

clip_image002   От доста време насам „Организация за обществена самозащита – ЕДНО” се противопоставя на противозаконните действия на чуждестранните банки, финансови институции и частните съдебни изпълнители (ЧСИ).

   Държавата до този момент не желае да защити своите граждани от съвместната акция на банките и ЧСИ  да извършат поредното преразпределение на собствеността, е мнението на гражданската организация. В поредното прессъобщение се казва: „Доверието в банковата система е разрушено, защото тя се превърна във враг №1 на българската икономика и за да бъде възстановено е необходима незабавна реформа, чрез създаването на ЕДИНЕН ФИНАНСОВ НАДЗОР. Необходимо е, колкото се може по-бързо да започне НАЦИОНАЛНО – ОТГОВОРЕН ДИАЛОГ с представители на държавата, банките, бизнес и граждански организации, относно регулацията на банковата система и превръщането й в двигател на икономиката. Проблемите на работещите чуждестранни банки в страната са изключително големи, но най-лошото е, че те касаят бъдещето на нашата страна. Чрез противозаконната едностранна промяна на условията по договорите за кредит, чрез силното ограничаване на кредитирането, чрез предлагане на проценти по депозити достигащи 12 %, чрез изнудване на клиентите за предоставяне на допълнително обезпечение и преподписване на явно неизгодни договори, банките ДЕКАПИТАЛИЗИРАТ националната ни икономика и ЗАСТРАШАВАТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ. Нашата зависимост от чуждестранни собственици на банки, става все по-силна и води до пълна намеса в националния ни суверинитет.

   Ние, гражданите ще се самоорганизираме и защитаваме собствеността си и нарушените ни права с всички възможни законови средства. Провеждаме камапании по защита правата и имуществото на българските граждани и няма да допуснем нито едно противозаконно действия да остане безнаказано!

Протестите ще преминат в градовете – Русе, Пловдив, Стара Загора, Бургас. На 30.06.2010г. ще се проведе протестно шествие в гр.София пред банките, частните съдебни изпълнители, Министерски съвет, БНБ, Народното събрание. По време на протеста ще бъдат връчвани документи, предложения, сигнали на банките, ЧСИ, БНБ, на председателката на Народното събрание и Министър-председателя.”

Протестите ще бъдат провеждани както следва:

22 юни 2010 г. , 16:00-18:00, гр.Русе, ПЛОЩАД СВОБОДА ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

23 юни 2010г. , 10:00 - 13:00, гр.Пловдив, площад Централен, пред пощата

24 юни 2010 г., 11:00 - 13:00, гр.Стара Загора, площада между НОИ, Общинска банка

28 юни 2010 г. , 13:00 – 15:00, гр.Бургас, площад ТРОЙКАТА

30 юни 2010 г. , 11:00 - 16:00, гр.СОФИЯ, площад Света Неделя 7, пред УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

 

Към прессъобщението от„Организация за обществена самозащита – ЕДНО” са приложили

Покана за подписване на обществен договор http://oos-edno.org/  и

Предложение за съдържание на обществения договор, както и жалба до министъра на правосъдието.

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version