Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Св. Димитър

и празникът на Сливен

 

   „Нека пазим и помним миналото, за да влагаме в настоящето сърце и в бъдещето разум” – това е посланието на носителката на наградата „Добри Чинтулов” за 2014 г., поетесата Валентина Радинска. Това тя написа в паметната книга в къщата-музей на Добри Чинтулов, събрала думи на всички досегашни лауреати на голямата награда.

   На тържествената вечер снощи освен Валентина Радинска, своите отличия получиха носителите и на останалите годишни награди на Община Сливен. Археологът Мери Радева е удостоена с наградата за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край „Д-р Иван Селимински“. Наградата за стопанска инициатива на името на първия български индустриалец "Добри Желязков - Фабрикаджията" за 2014 г. получи Георги Добрев, изпълнителен директор на ЗММ СЛИВЕН АД. Наградата „Милосърдие”, която се присъжда за дългогодишна дейност, проявен професионализъм, научни достижения и висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика, тази година е за Пенка Христова старша медицинската сестра от Неонатологичното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

   Въпреки лошото време, граждани и гости на Сливен днес бяха на площад „Хаджи Димитър” за тържествената церемония-ритуал по издигането на националното знаме, знамето на ЕС и на Община Сливен. Кметът Кольо Милев поздрави присъстващите и благодари на всички, които с делата си помагат за развитието на града. 

   ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

baraban.bg ©

Top Desktop version