Идва Димитровден, празникът на Сливен – празнувайте!

baraban.bg

Идва Димитровден, празникът на Сливен – празнувайте!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Тазгодишният Димитровден, по-скоро общинските прояви покрай него, се измушиха някак си покрай предизборните. Още в четвъртък мина тържествената вечер-концерт за награждаване лауреатите на наградите на Община Сливен. Румен Андонов, изпълняващ длъжността кмет на община Сливен, поднесе поздравление към сливенци по случай празника. В залата на драматичния театър „Стефан Киров” гости на тържеството бяха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, министър Десислава Танева, предишни носители на наградите на община Сливен, общински съветници, граждани.

 

   Голямата награда на община Сливен на името на Добри Чинтулов тази година бе присъдена  на актьора и преподавател проф. д-р Атанас Атанасов, чиито творчески път започва от сливенската сцена.

   Наградата „Милосърдие” получи д-р Комня Минчева, дългогодишен ръководител на Неонатологичното отделение на областната болница. Наградата за стопанска инициатива на името на най-известния български предприемач - Добри Желязков, бе присъдена на Калоян Ганев, ръководител на „Карио ООД” – една от популярните и бързо развиващи се компании за автоуслуги и автомобилни консумативи в страната. Във фирмата работят над 300 висококвалифицирани служители в 10 града в България.

Спектакълът за връчване на наградите на общината бе под ръководството на театралния режисьор Петър Кауков.

   Утре на ред са изборите, а в понеделник е същинският празник. Димитровденската света литургия в катедралния храм „Свети Димитър“ започва в 8:30 ч., а церемонията на площада е от 11 ч.  Търговците на традиционни занаятчийски стоки са вече тук, през целия ден ще има концертни прояви на открито и атракциони за децата, слънцето се показа, ще сме спали един час повече, така че всички предпоставки за празнуване са налице. Подгответе се за празнуване  и вие…

 

baraban.bg ©

Top Desktop version