Днес сливенци бяха на Хамам баир

baraban.bg

Днес сливенци бяха на Хамам баир

   С малки, но реални стъпки можем да променим битието си. Тази проста истина като че ли повече хора вече изповядват и това е зрънцето надежда за излизане от депресантската, мрънкаческа, мъченическа поза, която сме заели и за която от 29 години имаме поредното оправдание – демокрацията.

   За щастие, днешният 10 ноември в Сливен не бе отбелязан с кръгли маси и други говорилни, финансирани от европейски и американски донори. Много по-полезна и за града, и за гражданите му, бе инициативата на Сдружение „Активен гражданин“ и Туристическо дружество „Стоте войводи“, подкрепена от Община Сливен. Всички, които пожелаха, се изкачиха на  Хамам баир, заедно с децата и домашните си любимци. Имаше програма, имаше забавления, имаше и полза – бяха засадени десетина борчета. В хубавия есенен ден мнозина сливенци можаха да видят направеното в последните месеци за възвръщането на този сливенски парк, чуха, че усилията ще продължат. Малко, но с мерак...

    Ако на всеки празник засаждаме поне десетина дръвчета, потомците ни може и да се радват на изгубените за нас гори край Сливен.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Йорданка Раданчева

baraban.bg ©

Top Desktop version