Неделен гост: Будни гражданки

baraban.bg

Неделен гост: Будни гражданки

 

   Видяли будни гражданки, че новопосятата и новопосадена растителност на двата новопостроени сливенски обекта прегаря и ми сигнализираха. Ама що мен, бе, джанъм?

   Да, за улица „Шести артилерийски полк“ и „Алеята на розите“ става въпрос. И вярно, прегаря, макар че и на двата обекта има системи за поливане. Е, туй не значи, че се и полива. Пак вярно, тази неделна сутрин по новоасфалтираната улица маркучите църкаха вода, ама не по цялата дължина на улицата, пресичаща бившите военни поделения. Някъде по средата системата или не работи, или някой е забравил да я пусне, а на  растителността още малко ѝ трябва, за да изчезне съвсем. Около паметника и от другата страна на улицата система няма, а дръвчетата и растителността край тях си искат поне по кофа вода на ден.

 

   По алеята пък, която вече следва да наричаме „Алея за смекчаване и адаптация към изменението на климата“ няма кой да пусне водата. Видях там едни капаци, откъдето може би се стартира системата и понеже живея наблизо, нямам нищо против инвеститорът на проекта да ме оторизира. Ще пускам водата всеки ден и заплата няма да искам. С това мога да помогна, но  гражданките следва лично да сигнализират Общината за проблема, защото иначе отговорните фактори няма да знаят за него. Зер, и администраторът на Фб групата Сливен... Sliven... не ще да ме пуска там...

  

                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Виж, за водните стени, дето щели да бъдат инсталирани на същата алея, а и за котешките поилки, не се наемам да отговарям.

 

Йорданка Раданчева

 

baraban.bg ©

Top Desktop version